Мъжкото списание Playboy спира да публикува в печатната си версия снимки на напълно голи момичета, съобщи Ройтерс. Според в. "Ню Йорк таймс" решението е било одобрено от основателя на изданието Хю Хефнър.

Playboy ще продължи да пуска фотографии на жени в съблазнителни пози, но те вече няма да са голи. Обновената версия на изданието ще бъде представена през март 2016 година.

По думите на представител на изданието, списанието ще стане по-съвременно. Той отбеляза, че снимките в Playboy ще съответстват на рейтинга PG-13, което означава, че изданието не се препоръчва за деца под 13 години.

Останалите рубрики - интервюта, статии и разкази - няма да бъдат променяни. През август 2014 година фотографии на голи жени спряха да се появяват в сайта на списанието. В резултат средната възраст на читателите се намали от 47 на 30 години. Освен това броят на посетителите в сайта нарасна 4 пъти.

Playboy е списание за мъже, което се издава в САЩ от 1953 година. През различните години за корицата му са позирали звезди като Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, Синди Крофорд, Памела Андерсън.

Източник: БТА