Десетки пловдивчани протестираха пред съда, настояха за по-сурови наказания за джигитите на пътя
Десетки пловдивчани протестираха пред съда, настояха за по-сурови наказания за джигитите на пътя / Снимки: Диляна Петрова, Дарик Радио Пловдив

Десетки граждани излязоха на протест днес срещу отменените от Пловдивския окръжен съд условни присъди на двамата шофори - гръцкия студент Христос Боскос и пловдивчанинът Васил Калев,  причинили катастрофата, при която пострада ученичката Катерина Матеева.

Миналата седмица, съдът отмени наложените на първа инстанция условни присъди и ги замени с парична санкция, което надигна вълна от недоволство в социалните мрежи и доведе до организирането на протеста пред съда днес.

Неговият организатор, Никола Василев, бе категоричен, че са необходими по-сурови наказания за джигитите на пътя, а това да стане с промяна в Закона. За законодателни промени настояха и гражданите, близки и приятели на пострадалото момиче.

Десетки пловдивчани протестираха пред съда настояха за посурови наказания за джигитите на пътя
netinfo

/Никола Василев/

Адвокатът на семейството на Кари, Татяна Каменова заяви от своя страна, че е необходимо изготвянето на поправка в Закона, която тя нарече „Поправката Кари”.  Чрез нея, тя настоя да се премахне възможността за налагане единствено на административно наказание и отмяна на присъда в случаите, в които има причинена повече от една телесна повреда, какъвто е и случаят с пострадалото при катастрофата момиче.

Десетки пловдивчани протестираха пред съда настояха за посурови наказания за джигитите на пътя
netinfo

/Родителите на Кари и адв. Каменова/

Бащата на Кари, Илиян Матеев изрази надеждата си, гласът на протестиращите да бъде чут и да се вземат мерки. Той обясни преди дни, че дъщеря му все още се възстановява. До момента тя е претърпяла 5 операции, но единият й крак не зараства както трябва и вероятно ще се наложат още лекарски намеси. Той определи взетото от съда решение като крещяща несправедливост и бе категоричен, че ще заведе гражданско дело.

Десетки пловдивчани протестираха пред съда настояха за посурови наказания за джигитите на пътя
netinfo