Бащата на Кари: Отменената присъда на Боскос е крещяща несправедливост
Бащата на Кари: Отменената присъда на Боскос е крещяща несправедливост / Снимка: Диляна Петрова, Дарик Радио Пловдив
Бащата на Кари Илиян Матеев
82196
Бащата на Кари Илиян Матеев
  • Бащата на Кари Илиян Матеев

"Нямам думи, за да опиша взетото решение от съда за отмяна на условните присъди на Христос Боскос и Васил Калев." Това  заяви днес  пред медиите бащата на гимназистката Катерина Матеева, която бе блъсната от гръцкия студент на автобусна спирка в Пловдив през май миналата година. Илиян Матеев определи отменените присъди като крещяща несправедливост.

Той бе категоричен, че ще заведе гражданско дело и обмисля да заведе такова и в съда в Страсбург.

Бащата на Кари обясни, че тя все още се възстановява. До момента е претърпяла 5 операции, но единият й крак не зараства както трябва и вероятно ще се наложат още лекарски намеси.

Като несправедливи определиха отменените присъди и хората, които бяха дошли днес пред съда в Пловдив, за да подкрепят първоначално обявения в социалните мрежи протест. На практика обаче такъв нямаше. Причината за това бе липсата на разрешително за провеждането му днес.

Протестът е насрочен за сряда (14 октомври) от 17,30 часа пред съда.

Поводът за недоволството са отменените от Пловдивския окръжен съд условни присъди на двамата обвиняеми за пътния инцидент- гръцкия студент Христос Боскос и пловдивчанинът Васил Калев. На  заседание миналата седмица, наказанията и на двамата бяха заменени с парична санкция- за Боскос в размер на 5000 лева, а за Калев - 2500 лева.