Борисов: Над 2 милиарда са приходите от борбата с контрабандата и корупцията
Борисов: Над 2 милиарда са приходите от борбата с контрабандата и корупцията / снимки: Министерски съвет

Приходите в бюджета от борбата с контрабандата и намаляването на корупцията са над 2,3 милиарда лева в рамките само на тази година. Това е най-видимият напредък на страната ни, отчете премиерът Бойко Борисов след среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск във Варна.

Според Борисов резултатите са впечатляващи за всяка една държава в Европа и високо се отчитат.

Премиерът похвали родното МВР, което заедно с полското, само преди няколко седмици са разкрили фабрики за производство на фалшиви цигари. „След като мерките в България заработиха много добре, производителите на фалшиви или контрабандни цигари започнаха да изнасят производството си в други държави в Европа. Така навремето беше с фалшивите компакт-дискове. От номер 1 в производството им, след като държавата си стъпи на мястото, бяхме извадени от черния списък и фабриките заминаха по други държави", коментира премиерът.

Бойко Борисов обяви, че е поел ангажимент много внимателно да се пази от участие в предизборната кампания. „Дори вчера имахме намерение да се разходим във Варна, но приех, че може да се приеме като вид подкрепа за нашия кандидат и затова се отказахме и останахме тук", разкри премиерът.

Борисов Над 2 милиарда са приходите от борбата с контрабандата и корупцията
netinfo

Доналд Туск благодари на Борисов за гостоприемството. „Преди посетих Евксиноград като премиер на Полша, сега отново съм впечатлен от тази перла на архитектурата. Част от варненското културно наследство е в Брюксел, очаквам да видя изложбата на най-старото златно съкровище в света, познато из цяла Европа", добави председателят на Европейския съвет.