Кандидат за кмет на „Младост”: В „Трошево” предстои цялостно обновяване
Кандидат за кмет на „Младост”: В „Трошево” предстои цялостно обновяване / пресцентър

Проектът „Нашето зелено Трошево” гарантира пълна промяна в квартала, коментира на среща с жители на район „Младост” кандидатът на ГЕРБ за районен кмет Христо Христов. „Три блока вече имат сключени договори за саниране, но проектът предвижда обновяването на общо 11 жилищни и 2 обществени сгради. Изцяло подменени ще бъдат пътните настилки, нови детски площадки и градинки, ново осветление ще преобразят района”, разясни Христов.

Той уточни, че проектът, който е разработен от български и френски архитекти, предлага модерна визия и грижа за природата. „С осветление със слънчева енергия и поливна система за тревни площи, ползваща дъждовни води, в панелния квартал, строен преди десетилетия, ще се осигури стандарт на живот, съответстващ на 21 век”, категоричен бе Христов.

Заедно с кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ д-р Лидия Маринова, Станислав Иванов, Калина Пеева, Николай Няголов и Димитър Петров той се срещна с жители на кв „Възраждане - 4”. Обсъдени бяха бъдещите инфраструктурни проекти за микрорайона, облагородяването на междублокови пространства, изграждането на нови паркове. Акцент в разговорите бе и сметоизвозването в райони, където няма приложена улична регулация и подходяща инфраструктура.

По-късно Христо Христов и кандидатите за съветници д-р Лидия Маринова, Станислав Иванов и Пламена Василареас дискутираха с жители на кв. „Младост” в района програмата за саниране на жилища и паспортизацията.