САЩ не са дали съгласие за военно сътрудничество с Русия в Сирия
САЩ не са дали съгласие за военно сътрудничество с Русия в Сирия / Guliver/Getty Images

Съединените щати не са давали съгласие за сътрудничество с Русия в борбата срещу "Ислямска държава" и това е невъзможно докато Москва продължава да нанася удари по други цели, заяви в Рим министърът на отбраната Аштън Картър, цитиран от Асошиейтед прес.

Руските самолети ударили обучена от ЦРУ бунтовническа групировка

САЩ са готови да водят технически разговори с Русия с цел да се гарантира безопасността на полетите над Сирия. "Това е", каза Картър на съвместна пресконференция с италианската министърка на отбраната Роберта Пиноти. "Те продължават да удрят цели, които не са ИДИЛ. Според нас това е фундаментална грешка", каза Картър Американският министър на отбраната окачестви стратегията на Русия в Сирия като "трагично погрешна".

Картър изрази загриженост от започналата днес сирийска сухопътна офанзива, подкрепена от руската авиация.

Сирийската армия започна сухопътна операция с руска въздушна подкрепа

Руското министерство на отбраната заяви по-рано през деня, че е откликнало на молбата на Пентагона и разглежда предложенията на американците да се координират действията в рамките на борбата с терористичната групировка ИДИЛ в Сирия. "Като цяло тези предложения може да бъдат приети за реализиране", каза говорителят Игор Конашенков.

Кои са истинските цели на руските удари в Сирия?

"Трябва само да уточним някои технически подробности, които ще обсъждат днес представители на руското военно ведомство и на Пентагона на експертно равнище", добави той.

Източник: БТА