Плевен се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето
Плевен се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето / dariknews.archive

тази събота - 3 октомври, Плевен се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето. Стартът на поредицата от спортни прояви беше поставен в 9:00 часа при "Моста" в "Кайлъка", където се събраха над 100 участници от различни възрасти, сред които десетки ученици от плевенски училища, както и много възрастни привърженици на спорта.

"Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време, и не изисква финансови средства", коментира експертът в Община Плевен Таня Митранова.

в събитието се включиха председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, зам.-кмета на Община Плевен Дамянка Владимирова, която дадев старта, и секретарят на Общината Бранимир Мирчев.

Плевен се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето
netinfo

Маршрутът на участниците бе от началото на парка, по алеите в „Кайлъка" до Бригадирската поляна, където имаше и лотария с награди. Организатори на спортния празник днес са Българската асоциация „Спорт за всички" и Община Плевен.