Порой в Шумен предизвика наводнения и нанесе значителни щети (СНИМКИ+ВИДЕО)
81922
Порой в Шумен предизвика наводнения и нанесе значителни щети (СНИМКИ+ВИДЕО)
  • Порой в Шумен предизвика наводнения и нанесе значителни щети (СНИМКИ+ВИДЕО)

Проливен дъжд се изля над Шумен снощи и само за два часа се изсипаха над 42 л/кв.м. Дъждът беше придружен с градушка и силни пориви на вятъра.

Порои заляха целия град. Наводнени са сградите на болницата и онкоцентъра, магазини по бул. „Симеон Велики“, избени помещения на жилища. От наносите отводнителните шахти са задръстени. Пострадали са и обектите по водния цикъл.

Най-сериозно е пострадал района около мостовете по пътя за кв. „Тракия”. Реката там е преляла и е помела всичко по пътя си, изронвайки част от асфалтовата настилка и наводнявайки изкопи по проекта за водния цикъл на Шумен. Няколко автомобила са останали във водния капан, няма пострадали хора.

Над 60 сигнала за наводнения в Шумен, евакуирани са 14 души

Пороен дъжд затлачи Шумен (СНИМКИ+ВИДЕО)
netinfo

Пороен дъжд затлачи Шумен (СНИМКИ+ВИДЕО)
netinfo

Затворен за движение в момента е участъкът по бул. „Симеон Велики“, под жп моста, поради голям нанос на инертни материали и кал движението е отбито по ул. „Плиска“. До тази сутрин бе затворена входната (западна) артерия от Пети километър към града.

Има съборени няколко дървета. Без ток бе част от кв. „Гривица“. Нарушено бе водоподаването във високите части на града поради повреда в помпената станция. През нощта ВиК подмениха помпите.

Цяла нощ пожарната отводнява приземни помещения и премахваха паднали дървета и клони. Екипите на „Енерго про“ и ВиК работиха по отстраняване на авариите.

Пороен дъжд затлачи Шумен (СНИМКИ+ВИДЕО)
netinfo

Снощи веднага след спирането на дъжда кметът Красимир Костов и Красимир Косев - секретар на Щаба за защита при бедствия, направиха обход и набелязаха проблемните участъци, където веднага започна разчистване.

Днес сутринта кметът разпореди на управителите на „Титан БКС“ и ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство“ да сформират екипи и да започнат разчистването на наноси и шахти.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Новини от Шумен

Пороен дъжд затлачи Шумен (СНИМКИ+ВИДЕО)
netinfo