Министър Танева откри обновен парк в Добринище
Министър Танева откри обновен парк в Добринище / снимка: Дарик - Благоевград, Каролина Кузманова
Министър Танева откри новия градски парк в Добринище
81812
Министър Танева откри новия градски парк в Добринище
  • Министър Танева откри новия градски парк в Добринище

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на община Банско Георги Икономов и кметът на Добринище Китан Галчев прерязаха лентата на обновения парк в Добринище.

Обновени са парковите алеи и зелените площи, монтирана е нова детска площадка, а съществуващата е ремонтирана. Изградена е водна каскада, монтирано е видео наблюдение и напоителна система.

"Близо 5 млн. лева вече са изплатените субсидии по договори на община Банско със държавен фонд "Земеделие", заяви министър Танева по време на официалното откриване на парка.

Георги Икономов изрази своята радост във връзка със модернизирането на парка в Добринище. Освен рехабилитация на парка са асфалтирани улици, извършена е подмяна на тротоари, а също така е започнат цялостен ремонт на подпокривното пространство в едно от детските заведения в града, което ще бъде превърнато в зала за игра.

"Вложихме много усилия да обновим не само Добринище, но и селата", коментира Икономов.

Градското пространство е обновено с европейски средства по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013, проект „ Благоустрояване и рехабилитация на общински имоти на територията на населени места в община Банско - град Добринище, село Филипово и село Места” и е на стойност 820 хиляди лева, като по същия проект са рехабилитирани улици в банските села Места и Филипово на стойност над 600 хил. лева, уточняват от Община Банско.

В звуковия файл чуйте: Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на община Банско Георги Икономов и кметът на Добринище Китан Галчев.