Аделина напусна къщата на Big Brother като остана на почетното шесто място. Това видяха зрителите на Нова телевизия директно в края на епизода в сряда. Голямата награда вече е 27 651 лв.

Двама съквартиранти се спасиха от елиминации по силата на позитивния вот на зрителите. Биг Брадър обяви имената на тези, които оглавиха класацията по класиране и получиха директна квота за финала - Кирил и Никита.

Останалите съквартиранти трябваше сами да вземат решението кой да напусне Къщата тази вечер и то в рамките на 3 минути. Ако мнозинството реши да изгони Богданов, добавя 100 лв. към своята награда, за Аделина - 1000 лв., за Катя - 2000 лв, и за Анита - 5000 лв. Мнозинството реши да си отиде Аделина.

Зрителите видяха още, че Кирил има тайна мисия от Big Brother. Той трябва да предвиди развитието на предстояща мисия, видяха зрителите на Нова в сряда вечер. Кирил трябва да определи без да знае естеството на задачата кой за каква сума ще отговоря, предвид индивидуалната издръжливост на всеки един от съквартирантите. Ако даденият Съквартирант се справи успешно с мисията, неговата сума ще бъде прибавена към Голямата награда. Кирил заложи 0 лв. на Николина и Никита, 1000 лв. - на Ани и Богданов, 2000 лв. - на Катя и 5000 лв. - на Аделина. Кирил също участва в предстоящата мисия, но с 0 лв.

Ред бе на мисия „Златни торби" - съквартирантите трябваше да се хванат за въже, към което е прикрепена по една висяща торба. Те не трябваше я пускат до изрично нареждане на Биг Брадър. 30 минути от началото на мисията им, Биг Брадър се опита да ги изкуши със специален суши сет. Съквартирантите обаче останаха непоколебими. За сметка на това по-късно кокошките си похапнаха от вкусното суши.

След повече от час на жаркото слънце, бе ред за изкушението на Катя. На телевизора, поставен в двора, тя видя, че в Изповедалнята я чака нейният Мариян. Подкрепена от останалите съквартиранти, тя пусна торбата и се затича, обляна в сълзи, към своя любим.

Над два часа след началото на мисията, Big Brother реши да повери издръжливостта на Аделина. В Изповедалнята я чакаше нейният най-малък син Йоан, който се опита да се свърже с майка си по телефона. Ади устоя на изкушението - не пусна торбата и не вдигна телефона, за да чуе най-малкия си син.

Три часа след началото на мисията, неволно, при смяна на ръцете, Никита изтърва въженцето. Торбата падна и така отпадна от играта. А в Изповедалнята я чакаше Борислав, с когото можеше да говори във видео връзка. За да го види и чуе обаче, някой от останалите трябваше да пусне своята торба. Кирил жертвоготовно го направи и така даде възможност на Никита да се чуе със своя любим. Постъпката му дълбоко трогна татуираната дама. По време на видео разговора, Борислав изрази пълната си подкрепа към Никита и гордост от нейното представяне в Къщата.

Останалите съквартиранти - Анита, Аделина и Богданов - стояха прави под силното слънце почти 7 часа. В края на мисията стана ясно и колко пари ще се добавят към наградния фонд, благодарение на тримата, които издържаха до края. Така Голямата награда достигна 29 651 лв.

Никита и Кирил влязоха в поредния ожесточен спор - дали тя е 100% натурална.

Малко преди лайфа в понеделник, Кирил самоволно реши да махне 12-годишната си брада. Поради неспазване на условията на мисията, Съквартирантите изгубиха и поредната си награда, която им се полага на всеки 24 часа - пресни зеленчуци, свински пържоли, бутилки вино и стек цигари.

Чрез една от камерите и в компанията на бутилка вино, Кирил изнесе прочувствена и гневна реч, обръщайки се към Биг Брадър с „Бос". По правилник обаче обръщението към Големия брат е само едно - Биг Брадър. Заради неспазване на правилото, съквартирантите бяха глобени с 1000 лв.

Това предизвика бурна реакция у Богданов, който в яда си ритна един от столовете в двора. Заради непазене на вещите в Къщата, Съквартирантите бяха глобени с нови 1000 лв. Кирил продължи да води монолози с камерите и да отправя заплахи. Заради проявените демонстрации и плюенето му по двора, Биг Брадър ги глоби с още 1000 лв.

Кирил пак не спря, наричайки го „диктатор" и „деспот". „Ние ще смачкаме тебе, не ти нас, ясно ли ти е, Биг Брадър?" След тези поредни емоционални изстъпления, Кирил бе извикан в Изповедалнята, където Биг Брадър му напомни, че е в Къщата по свое собствено желание.

Актуални новини от предаването следете на сайта на Big Brother и на официалната Facebook страница. Ексклузивни видеа от Къщата ви очакват в официалния канал на шоуто във Vbox7.com.