Очакват се гръмотевични бури и градушки в неделя
Очакват се гръмотевични бури и градушки в неделя / снимка: Thinkstock/Getty Images

От утре ще започне да нахлува хладен въздух в страната. С преминаването на студен атмосферен фронт се очаква до обяд да превали на места - главно в Северозападна България, а след обяд и в други райони на страната.

Привечер в Източна България ще има условия за гръмотевични бури, има и вероятност за градушки.

Максималните температури ще са в широки граници от 25 -26 градуса в северозападните, до 36 -38 градуса в югоизточните райони.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Първоначално вятърът ще е слаб от юг, но около и след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. По-късно след обяд облачността ще се увеличи и на места вечерта ще превали и прегърми.

Над планините ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина. На места от запад на изток краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми.

В понеделник в Дунавската равнина и Източна България ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд ще отслабне, а привечер ще стихне. Ще има променлива облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 22 и 27 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg