Петър Паунов: Мобилни КПП ще следят за кражби на земеделска продукция
Петър Паунов: Мобилни КПП ще следят за кражби на земеделска продукция / Дарик- Кюстендил,архив
Кметът на Кюстендил за КПП и кражбите на земеделска продукция
81548
Кметът на Кюстендил за КПП и кражбите на земеделска продукция
  • Кметът на Кюстендил за КПП и кражбите на земеделска продукция

Седем мобилни КПП, обслужвани съвместно от Общинска охрана и Районното управление на полицията в Кюстендил ще следят за кражби на селскостопанска продукция в общината.
"Вече има няколко провокации. Възстановяваме схемата за работа, както по време на черешовата кампания. Конфискувани са вече каруци и двуколесни превозни средства. Ще бъдат проверявани МПС и всеки трябва да е готов да докаже произхода на продукцията, която превозва", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той призова гражданите да подават сигнали до Общинска охрана, на телефон 112 или до кметовете и кметските наместници по места.
Охранявани ще бъдат и подстъпите към коритата на реките и черните пътища, които могат да се ползват за заобикаляне на контрола. КПП ще са мобилни, в различни направления. Първите сигнали са за кражби на орехи.
"Няма общински или държавни масиви, които да са предоставени за свободно ползване", допълни кметът Паунов. Той предположи, че КПП ще работят до края на октомври, докато не бъде прибрана продукцията от земеделските производители.