Бъчварова: Започваме диалог, за да приемем силен антикорупционен закон
Бъчварова: Започваме диалог, за да приемем силен антикорупционен закон / снимки: БГНЕС

Няма принципни различия за приемането на антикорупционния закон, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова след заседанието на Съвет за развитие към правителството.

Тя допълни, че започва диалог, чиято цел е да се прецизират текстовете на антикорупционния законопроект и да може той да бъде приет при следващото внасяне.

Парламентът отхвърли антикорупционния закон на Кунева, стигна се до скандали

Има натрупване на приоритети и предстои да обсъдим как да преодолеем това натрупване. Има пакет от законодателни проекти, които предстои да бъдат приети", обясни Бъчварова.

Според Меглена Кунева законът за превенция на корупцията може да бъде внесен на 3 декември. „Имам уверението на премиера Бойко Борисов, че той ще бъде силен", допълни тя.

Борисов: След 3 месеца ще внесем антикорупционния закон отново

Темата борба с корупцията е важна и подлежи на оценка. Ние нямаме право преди обявяване на доклада за България да го изоставяме, подчерта Кунева.

Бъчварова Започваме диалог за да приемем силен антикорупционен закон
netinfo
Тя смята, че връщането на закона на първо четене „може да бъде отправна точка за още по-добър диалог и още по добър закон. Мога само да съжаля, че го отлагаме за след три месеца, но вярвам, че тогава ще бъде подкрепен от по-голямо мнозинство. Пак повтарям, че законът е важен не за мнозинството, а за цялата държава".

Източник: БГНЕС