Борисов: След 3 месеца ще внесем антикорупционния закон отново
Борисов: След 3 месеца ще внесем антикорупционния закон отново / снимки: БГНЕС
Борисов: След 3 месеца ще внесем пак антикорупционния закон
81542
Борисов: След 3 месеца ще внесем пак антикорупционния закон
  • Борисов: След 3 месеца ще внесем пак антикорупционния закон

След три месеца законът за борба с корупцията по високите етажи на властта ще бъде отново внесен в парламента. Това обяви премиерът Бойко Борисов в казанлъшкото село Овощник, където заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Казанлък Галина Стоянова откри обновена пречиствателна станция за отпадни води.

Парламентът отхвърли антикорупционния закон на Кунева, стигна се до скандали

ГЕРБ и Реформаторският блок показаха волята си за борба с корупцията, но подценихме някои от центробежните сили в парламента, обобщи премиерът разгорещените дебати в парламента, довели до отхвърлянето на антикорупционния законопроект.

„Три месеца ще изчакаме и ще го внесем отново", каза Борисов. Той допълни, че действително има някои текстове, които могат да се коригират, да станат по-силни, по-ясни, по-прецизни, поради което смята, че някои от критиките в парламента към законопроекта са основателни.

Борисов След 3 месеца ще внесем антикорупционния закон отново
netinfo

25 години не имало такъв закон, така че три месеца не са фатални. Окуражих госпожа Кунева. Това не е неин провал или на който и да било. Това е законопроект за Министерския съвет и се надявам, че след три месеца с някои корекции и разговори с формациите, които ни подкрепят - патриотите и АБВ, ще постигнем и по-добър резултат. Ако се коригират така, че да станат и по-силни текстове и да се избегнат тези коментари по някои от тях, защо не и опозицията да привлечем пак. Така че не е фатално, три месеца ще се изчакат. Още повече, че това са месеци, в които мисля, че и парламентът две седмици ще почива, много от депутатите непрекъснато ще вървят в предизборна кампания. Местните избори вече чукат на вратата и мисля, че всяка една партия започва да мисли повече как ще я възприемат като самостоятелен идентичен субект, отколкото за по-големите задачи, които си поставихме", коментира Борисов.

В казанлъшкото село Овощник премиерът откри обновената пречиствателна станция за отпадни води. Изграждането й е част от интегрирания воден проект на Казанлък и е на стойност 23 млн. лв.

Борисов След 3 месеца ще внесем антикорупционния закон отново
netinfo

Борисов е категоричен, че не дели кметовете на такива от ГЕРБ и от другите партии и постави задачи до края на годината да бъдат удвоени 94-95 процента от парите от еврофондовете за периода 2007-2013, от които страната ни може да се възползва до края на настоящата година.

Други новини от Стара Загора