Започва инициативата “Вдъхновение за младежта”
Започва инициативата “Вдъхновение за младежта” / Dariknews.bg, архив

От днес до 25 ноември тази година сдружение “Споделено работно място”/Beehive Co-working Space/ ще проведе 11 безплатни лекции, насочени към младежите от 16 до 29-годишна възраст. Събитията са част от инициативата “Вдъхновение за млажта”, която се реализира със съдействието на  Дирекция “Младежки дейности и образование”-Община Варна, в подкрепа на титлата “Варна - Европейска младежка столица 2017”.  Лекциите ще се проведат в офиса на Beehive Co-working Space (бул. “Ген.Колев” 54, ет 6).

Инициативата е вдъхновена от международния формат за мотивация и личностно развитие “Ted Talks” (Тед Тоукс). По време на него, доказани в своята област професионалисти от различни области споделят своите истории на успеха. В основата на инициативата стои убеждението, че силата на знанието може да променя характери и дори животи, вдъхновявайки хората да реализират своите идеи.

Сред темите, които ще бъдат разгледани по време на лекциите във Варна са: „Как успешно да се реализираме в България?”; „Митове и истини за успеха“; „Развитие на лидерството и обществото в България“; „Как да се учим от успеха на другите?“; „Поколението, което ще промени България“ и др. Програма на събитията, може да намерите на интернет страницата на Beehive Co-working Space-Varna.

Данни от проучване на Института за социални изследвания и маркетинг, направено по поръчка на Министерството на младежта и спорта показват, че 67% от младите хора на възраст между 15 и 29 години имат свободно време, но не търсят начини да се преквалифицират или да добият нови умения, не четат книги и не учат. Като основен фактор за това се посочва липсата на мотивация. Същевременно, според статистиката, броят на безработните младежи в България достига около 58 хиляди души.