Издирването на изчезнал у нас германец е в задънена улица, наградата е 40 000 евро
Издирването на изчезнал у нас германец е в задънена улица, наградата е 40 000 евро / findet-lars-mittank.de

Издирването на германеца Ларс Митанк, изчезнал след почивка на „Златни пясъци” миналото лято, е в задънена улица. Преди няколко месеца неговата майка Сандра увеличи на 40 000 евро наградата за информация, която би помогнала за откриването на сина й. Това досега обаче не е помогнало на разследването, заяви пред Дарик Илияна Симеонова, асистент на частния детектив Андреас Гютиг, който се занимава с разследването на случая.

Във фейсбук групата „Намерете Ларс Митанк” последната обсъждана версия е, че германецът е тръгнал на стоп от България към родината си. Евентуалният му маршрут е през Румъния, Унгария и Австрия.

Сигнал, че е видял Ларс да маха на преминаващи автомобили, е подал и тираджия. Той твърди, че е забелязал младежа през месец април на кръстовище в България. Шофьорът се е сетил за това след предаване на ZDF, посветено на изчезнали хора. Продукцията беше показана в началото на месец юни и в нея беше направена възстановка на последните часове преди изчезването на Ларс (гледай тук след 22:58 мин.). Той е видян за последно на 8 юли 2014 г. на летището във Варна. Там е преглеждан около 40 минути от лекар заради проблеми със спукано тъпанче. Германецът напуска кабинета преди прегледът да е приключил и побягва.

След излъчването на предаването на обявените телефони са се обадили около 180 души. Съобщената от тях информация е била предадена на полицията, но не е помогнала на разследването.

Преди две седмици германец е изпратил на разследващите снимка с мъж, приличащ на Ларс. Фотографията е била направена край унгарското езеро Балатон, но се оказало, че на нея е друг човек.

Заради снимка с двойник на Ларс майката му летя специално до България преди няколко месеца. Анализ, направен от швейцарска лаборатория, показа 80 % съвпадение на чертите на Ларс с мъжа, който се оказа софийски клошар.

Към случая с изчезването на Ларс Митанг интерес проявява и друга голяма немска телевизия. Неин екип се очаква скоро да пристигне в България, за да заснеме документален филм.