Здравко Димитров се чувства свободен и обича екстремните спортове
Здравко Димитров се чувства свободен и обича екстремните спортове / снимка: Дарик радио Пловдив, архив
Здравко Димитров в Дарик лексикон
81528
Здравко Димитров в Дарик лексикон
  • Здравко Димитров в Дарик лексикон

Здравко Димитров - Зико е запален рокер и не е тайна, че обича да кара и двата си мотора с братята на вятъра. В блиц интервю за новата рубрика “Дарик лексикон” той призна, че харесва екстремните спортове и високите скорости (заради което е и глобяван). Бившият баскетболист обаче все още съжалява, че не е успял да скочи с парашут, заради високия си ръст.

Осъществил е детската си мечта да бъде спортист, а сега мечтае в Пловдив да има не една, а много нови спортни зали. Не крие, че е ботевист, но е категоричен, че футболът в България няма да е същият без всички пловдивски отбори и най-вече тези на „Ботев“ и „Локомотив“.

И в спорта и в живота съм колективен играч, категоричен е Зико и уточни, че не може да се примири с взимането на еднолични решения при управлението на града. Мнението на близките му служи като  коректив, но въпреки това не  се e вслушал в съветите им да не се впуска в предизборната кампания. Определя се като свободен човек, защото няма проблем да казва и прави това, което мисли.

Tази сутрин е излязъл с 60 лв. в джоба. Обича да слуша евръгрийни, а на нощното му шкафче в момента e книгата на Стив Накамото „Говори като победител“. Един от любимите филми на Зико e „Кръстникът“.

Повече за това какъв е Здравко Димитров- Зико извън политиката слушайте в прикачения файл.