Ловеч купува „паяк, поставя камери на невралгични точки
Ловеч купува „паяк, поставя камери на невралгични точки / dariknews.archive

В бюджет 2016 на община Ловеч да бъдат предвидени средства за репатриращ автомобил. Това реши на последната си сесия общинският съвет при обсъждане на мерките за нормализиране на пътната обстановка в града. Посочено бе, че сред причините за пътнотранспортни произшествия е и неправилното паркиране.

Съветниците решиха още до края на годината да бъдат поставени камери за видеонаблюдение на всички невралгични улици и места в Ловеч, да се поставят парапети в района на хотел „Ловеч" между колоните, разделящи двете улични платна, пред училищата да бъдат монтирани светодиодни мигащи знаци, да се поставят пешеходни пътеки и изкуствени неравности. Кметът съобщи, че до началото на учебната година ще бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки до ОУ „Васил Левски" и ОУ „Христо Никифоров", както и на ул. „Д-р Съйко Съев" под здравната инспекция.

Общинският съвет препоръча на органите на „Пътна полиция" при необходимост от извършване на масирани проверки по Закона за движение по пътищата, да привличат и служители на общинския отдел „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност".