БСП все още умува за кандидат-кметове
БСП все още умува за кандидат-кметове / снимка, burgaska zona

Все още няма издигната кандидатура за кмет на левицата в Несебър, а подкрепата на регионалната структура за бившия кмет на Царево не беше обявена днес на пресконференция на БСП - Бургас. По време на срещата бяха представени кандидат-кметовете за Камено, Руен, Средец, Айтос, Приморско и Созопол. В нея взе участие и адвокат Евгени Мосинов, който влиза в надпреварата за кмет на Бургас. Предстоят още разговори с местното ръководство за необявените кандидатури. "За съжаление всяка една от политическите партии изпада в дефицит на нови кадри, това не е проблем само на БСП, затова по места ще застанем зад утвърдени имена", коментира Атанас Мерджанов, народен представител и член на НС на БСП.
Той категорично отказа да прогнозира резултатите от вота. Изненадващо обаче Мерджанов обяви, че партията няма да загуби изборите в Карнобат. Там червените обявиха подкрепата си за нов кандидат - Тодор Баджев, на мястото на Георги Димитров, който ще се кандидатира като независим. Единодушно е гласувана подкрепата на левицата и за настоящия кмет на Малко Търново Илян Янчев, който ще се бори за местния вот като независим.
Очаква се кандидатурите да бъдат решавани до последно от Националния съвет на партията.
На този етап ясните имена са: Мария Петрова за Руен, Янко Германов в Средец, Андрей Андреев в Айтос, Стефан Бонев в Камено, Тодор Бачев за Карнобат, бившата кметица на Приморско - Лиляна Димова, Тихомир Янакиев - Созопол, Евгений Мосинов - Бургас.