Ротари клуб е „осиновил“ паметниците на Шипка
Ротари клуб е „осиновил“ паметниците на Шипка / netinfo

На практика Ротари клуб е „осиновил“ паметниците и се грижи за техния добър вид всяка година, споделя пред „100 вести“ новият президент на габровската структура Христофор Илиев. Тази реплика бе част от уверението му, че благотворителната дейност ще бъде в основата на дейността на организацията и през новата ротарианска година, започнала от 1 юли.

„Днес започват тридневните празници на с. Царева ливада, напишете, че каня габровци на концерт на Николина Чакърдъкова“, казва за „100 вести“ по телефона вчера кметът Детелина Кьосова. Тя уточнява, че тази година празникът, който по традиция се прави в последната седмица на Голяма Богородица, съвпада и с откриването на новия стадион и старта на детския футболен турнир, затова е и тридневен.

"По-рано студентите идваха при нас, сега ние ги търсим", думите са на Павлина Иванова – началник сектор „Учебна дейност“ в Техническия университет. Те са изведени в заглавие към интервюто с нея.

"Съвременните технологии облекчиха контакта с кандидат-студентите. Своевременно се подаваше информация по Интернет на всички етапи от кандидатстудентската кампания. Екип следеше и обработваше подадените документи. Разработената платформа за ONLINE полагане на кандидатсту- дентски изпит и системата беше експериментирана в реални условия", допълва тя.

Николай Начев от Габрово ще се опита да настигне Дизела по маршрута Ком - Емине, тръгвайки 26 часа по-късно, но с колело. Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела започна нова атака за рекорда по най-бързо изминаване на разстоянието между връх Ком и нос Емине, който е най- дългият туристически маршрут в България - 600 км.