ГЕРБ в Кърджалийско излиза  като алтернатива на ДПС на местните избори
ГЕРБ в Кърджалийско излиза като алтернатива на ДПС на местните избори / netinfo

ГЕРБ в Кърджалийско излиза  като алтернатива на ДПС на местните избори и за това нашият основен опонент е ДПС, което не означава, че сме врагове, заяви в Кърджали заместник-председателят на партията и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов. Той представи кандидатите за кмет на общини в Кърджалийска област, като не оповести имената на тези за Ардино и Момчилград, поради „съображения от стратегическо естество”.

Илия Илиев е кандидатът за градоначалник на Кърджали. В момента той е областен управител. Кандидатира се за този пост за втори път.

Останалите кандидати за кметове на общини са Ервин Хасан за Джебел, Леман Али за Черноочене, Венета Добрева за Крумовград, сегашният заместник-областен управител Румен Младенов за Кирково.

„В регион Кърджали досега ние нямаме нито един общински кмет. Но това не ни прави по неангажирани с Кърджалийска област. Благодаря на усилията на местните структури и на областния координатор Цвета Караянчева за това, че ние можем да дадем реалната алтернатива на избирателите в областта, където се знае, че доминира ДПС.”, коментира Цветанов. По думите му ГЕРБ ще води позитивна кампания, а на агресията ще отвръща с позитивни послания и реални управленски програми.

По въпроса за доминиращата роля на ДПС в Кърджалийско, Цветанов коментира, че тази роля се е утвърдила в годините „не заради това че са предлагани добрите политики, а за това, че останалите национално отговорни политически сили, са абдикирали от тези региони и точно за това са давали служебната победа на ДПС”.