Министърът на енергетиката подкрепи КЕВР за цените на тока
Министърът на енергетиката подкрепи КЕВР за цените на тока / БГНЕС

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова защити решението на КЕВР за новите цени на тока от 1 август. В "Денят започна" по БНТ тя изтъкна, че решението на енергийния регулатор е балансирано и няма основание за съмнения в компетентността на комисията.

Теменужка Петкова допълни, че няма напрежение между правителството и работодателите, които не са съгласни с увеличената цена.

Бизнесът и синдикатите се готвят за нов протест заради цената на тока

Бизнесът и синдикатите готвят нов протест през септември заради поскъпването на добавката за обществото за промишления ток. Според работодателски организации повишената цена ще доведе до поскъпване на стоките у нас.

Шефът на КЕВР категоричен: Няма да подам оставка

Министър Петкова подчерта, че високо цени Иван Иванов в качеството му и на експерт, и на общественик, на човек, който е с доказана репутация и в обществото, и с необходимия опит в областта на енергетиката: „По отношение на останалите членове на КЕВР ще кажа само, че това са експерти, зад които застана българския парламент, поради което ние нямаме основание да се съмняваме или да подлагаме на дебат тяхната компетентност, тяхната обективност при вземането на решения. Смятам, че това решение, с което КЕВР излезе сега от 1 август, е едно балансирано решение - решение, което, надявам се, да постави на друга основа развитието на енергийния сектор в България".