„Ромео и Жулиета“ за пореден път под открито небе в Паталеница
„Ромео и Жулиета“ за пореден път под открито небе в Паталеница / © снимка:Русенски театър

За поредна година Шекспирова театрална школа „Петровден“ ще представи постановката „Ромео и Жулиета“ на Лятната сцена на училището „Константин Величков“ в пазарджишкото село Паталеница.

15 години след първото представление, с което Христо Церовски и Инна Церовска (мениджър) поставят началото на летните театрални проекти, историята за „Ромео и Жулиета“ ще оживее отново в родопското село под режисурата на английският режисьор Тревър Роулинс.

Тревър Роулинс е декан на театралния факултет в Guildford School of Acting към Университета Съри, Англия, с който школа „Петровден“ продължава успешното си сътрудничество. Негови помощници са Стере Майер, която е дългогодишен участник в шекспировите постановки и Лаура Уестън, преподаватели, съответно, по вокални техники и сценично движение и пластика.

С тях за втора поредна година са и студенти по актьорско майсторство от театралното училище в Англия, които равностойно ще участват в пиесата, заедно с професионалните актьори и възпитаниците на Шекспировата школа в селото.

Премиерата на спектакъла е на 24 юли от 21.00 часа. Ден по-късно, отново в същия час, пиесата отново ще бъде представена на почитателите на театралното изкуство.