Обвиниха убиеца на студентката Вероника
Обвиниха убиеца на студентката Вероника / снимка: Dariknews.bg, архив

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе обвинителния акт срещу Илиян Здравков за грабеж, придружен с убийството на Вероника Здравкова.

Експерт: Илиян Здравков има чертите на сериен убиец

39-годишният рецидивист е предаден на съд за това, че на 28 февруари тази година, в района на жп гарата във Велико Търново е нападнал 23-годишната студентка, откраднал е дамската й чанта, с два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута и лични вещи на обща стойност над 400 лв.

След грабежа Илиян Здравков е убил момичето с няколко удара с брадва по главата, става ясно от обвинителния акт. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив - Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за кражби и грабежи. Последното си наказание криминално проявеният изтърпял в затвора в Ловеч на 6 януари т.г.

В хода на разследването Здравков е направил пълни самопризнания.

Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи, открити и иззети са множество веществени доказателства. Разследването е приключило за 4 месеца.

Илиян Здравков е с мярка за неотклонение „задържане под стража", посочват от прокуратурата.

Откриха в река Янтра тялото на изчезната студентка

Студентката бе убита на 28 февруари край жп гарата в старата столица. Обвиняем за тежкото престъпление е 39-годишният Илиян Здравков от Полски Тръмбеш, криминално проявен и многократно осъждан. Тялото на момичето беше открито на 3 март в р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. Здравков беше задържан на 6 март.

Други новини от Велико Търново