Откриха в река Янтра тялото на изчезната студентка
Откриха в река Янтра тялото на изчезната студентка / Sofia Photo Agency, архив

Откриха тялото на изчезналата студентка във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново, съобщиха официално от Областната дирекция на МВР. Тялото е изпратено за аутопсия в болницата в старата столица. По случая в РУ - В. Търново е образувано досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура.

23-годишната студентка Вероника Здравкова бе в неизвестност от 28 февруари вечерта, когато за последно е видяна в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се прибирало пеша от работа. От три дни студентката бе издирвана от полицаи с кучета и служители на пожарната, а днес в акцията се включиха и трима водолази с лодка, които обходиха река Янтра в участъка от гарата до пречиствателната станция в посока Самоводене.

Вероника е от Никопол, учи магистратура във Великотърновския университет. Сигналът за изчезването ѝ е подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея през цялата нощ.