Девет жертви на пътя само за ден, сред тях дете и бременна жена
Девет жертви на пътя само за ден, сред тях дете и бременна жена / снимка: БГНЕС

Девет души, сред които дете на девет години и бременна жена, загинаха при тежки катастрофи днес.

Две жени са загинали при тежка катастрофа край Поморие. Тази сутрин на пътя между поморийските села Бата и Медово, вероятно поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, автомобил „Рено 19” с бургаска регистрация, управляван от 53 годишен мъж от с. Ябълчево, община Руен.

Две жени, едната от които - бременна, загинаха в катастрофа

С автомобила се придвижвали и 34-годишната дъщеря на водача, друга 24-годишна жена, която била бременна и 16-годишно момиче, също от с. Ябълчево.

При катастрофата са загинали 34-годишната жена и бременното момиче, чиито тела са извадени от смачканото купе на лекия автомобил от служители на „Пожарна безопасност и защита на населението”-Поморие.

Водачът на автомобила и 16-годишното момиче са откарани в Многопрофилната болница в Бургас и настанени в отделение „Неврохирургия” с контузни рани по главата, без опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление-Поморие.

Мъж и дете загинаха в тежка катастрофа на магистрала „Тракия"

Мъж и дете загинаха при тежка катастрофа на магистрала „Тракия" край Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента, станал около 125-и километър на магистралата е бил подаден към 6.50 ч. на телефон 112.

По първоначални данни лек автомобил "Форд" с австрийска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в "Рено" със старозагорска регистрация.

При инцидента е пострадал тежко шофьорът, управлявал "Форд"-а, който е турски гражданин, загинало е дете на видима възраст 8-9 години, което се е возело в колата.

Починал на място е и шофьорът на автомобила с българска регистрация, а спътникът му е в тежко състояние.

Участъкът на произшествието е затворен, а движението е затруднено, каза пред Дарик говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев.

Петимата пострадали от катастрофата днес на автомагистрала „Тракия” са приети в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

Четирима загинаха при катастрофа край силистренско село

Два леки автомобила с варненска и силистренска регистрация са се сблъскали челно край силистренското село Богорово, съобщиха очевидци.

От Областната дирекция на полицията потвърдиха информацията.

По непотвърдени окончателно данни, са загинали четирима души в автомобила със силистренска регистрация. Полицейски екипи работят на мястото на произшествието.

Младежи стояха с часове в смазана кола след жестока катастрофа

Трима младежи пострадаха при тежка катастрофа по пътя Рудозем - Чепинци. Близо два часа били необходими на пожарникарите да извадят пострадалите от колата, която била смачкана до неузнаваемост.

Инцидентът е станал миналата нощ към 3.00 ч., в близост до местността Кабачово, когато „Ауди", управлявано от 23-годишен младеж от Рудозем, поради движение с несъобразена спрямо пътните условия скорост, излязла от пътното платно и се преобърнала. В колата, освен шофьора, имало още двама души - брат и сестра.