Мъж и дете загинаха в тежка катастрофа на магистрала „Тракия
Мъж и дете загинаха в тежка катастрофа на магистрала „Тракия / снимка: БГНЕС
Мъж и дете загинаха в тежка катастрофа на магистрала „Тракия"
80845
Мъж и дете загинаха в тежка катастрофа на магистрала „Тракия"
  • Мъж и дете загинаха в тежка катастрофа на магистрала „Тракия"

Мъж и дете загинаха при тежка катастрофа на магистрала „Тракия" край Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента, станал около 125-и километър на магистралата е бил подаден към 6.50 ч. на телефон 112.

По първоначални данни лек автомобил "Форд" с австрийска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в "Рено" със старозагорска регистрация.

При инцидента е пострадал тежко шофьорът, управлявал "Форд"-а, който е турски гражданин, загинало е дете на видима възраст 8-9 години, което се е возело в колата.

Починал на място е и шофьорът на автомобила с българска регистрация, а спътникът му е в тежко състояние.

Участъкът на произшествието е затворен, а движението е затруднено, каза пред Дарик говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев.

Петимата пострадали от катастрофата днес на автомагистрала „Тракия” са приети в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. Единият от тях - 36-годишен български гражданин, е с контузия на гръден кош и корем, и настанен за лечение във Втора хирургична клиника, съобщиха от здравното заведение.

Останалите четирима пострадали са семейство с австрийско гражданство от турски произход. Най-тежко е състоянието на 45-годишния мъж, който е с контузия на гръдния кош и корема, счупени ребра, счупена бедрена кост и капачка на коляното. В колата е пътувало и момче на 17 години, което е прието в пловдивската болница с гръдно-коремна травма и рана на лявата ръка. Травмите са обработени от ортопедичен екип, на място е проведена и консултация с педиатър, обясниха дежурните лекари.

Жена, на 45 години, и момиче, на 14 години, пътували със същата кола, са с контузии на гръдния кош и корема. Всички те са настанени във Втора хирургична клиника, без опасност за живота. На всички пострадали са направени пълни кръвни изследвания и скенер, подчертаха от болницата.