Лятна програма за деца отваря врати от 1 юли в Комплекса за социални услуги
Лятна програма за деца отваря врати от 1 юли в Комплекса за социални услуги / netinfo

 

Лятната ваканционна програма на Комплекса за социални услуги за деца и семейства се превърна в традиция. Тази година тя ще се проведе под надслов „Пъстро лято с Комплекса”. Програмата стартира в Комплекса за социални услуги на бул. Липник №14 (бившето училище „Хр. Смирненски“) - гр. Русе на 01.07.2015г. и ще продължи до 11.09.2015г. В нея могат да участват деца на възраст от 7 до 18 години.

Основната цел на ваканционната програма е да предложи разнообразни дейности и условия, за да ангажира по полезен и забавен начин свободното време на децата през лятната ваканция. В зависимост от своя талант и интереси те ще могат да четат, рисуват, играят, танцуват, да получават нови знания и умения, да пишат, вдъхновени от любими книги и приказни герои. Децата ще имат възможността да усвоят умения, които ще им бъдат полезни в училищния и социален аспект на живота. Общуването им с други деца и създаване на нови приятелства.

Вторник, четвъртък и петък от 10.00 до 11.00 часа, а в понеделник и сряда от 11.00 до 12.00 ч. в Комплекса за социални услуги за деца и семейства под ръководството на обучени специалисти ще се провеждат безплатни занятия в различни клубове по интереси.

В понеделник децата ще могат да творят в клуб „Ръчно творчество” и ще се срещнат с пъстрия свят на рисуването и да се пренесат в света на изкуството.

Във вторник клуб „В света на книгата” цели да провокира твореца у всяко дете и да разпали любовта му към книгата чрез забавни задачи и игри.

В сряда клуб „Спорт” е насочен към колективните игри, които развиват у децата толерантност, умения за работа в екип и конкурентоспособност, а в клуб „Музика и танци” под ръководството на профисоналисти ще усвояват различни латино танци и български народни хора.

В четвъртък в клуб „Млад европеец” децата ще се запознават с невероятната природа, култура, отличителни белези и особености на страните от Европа.

Не сме забравили и любителите на модата и бижутата. В петък в клуб „Мода и бижута” децата ще имат възможност да изработват дрехи и бижута от отпадъчни и подлежащи на рециклиране материали. Едновременно с това децата ще развиват естетическия си усет и въображение.

Краят на лятната програма ще бъде отбелязан с хепънинг, в който участие ще намерят всички участници чрез танц, музика, поезия, модно ревю, рисунка, ръчно творчество.