До петък премиерът Борисов решава за голямото свлачище в кърджалийското село Сипей
До петък премиерът Борисов решава за голямото свлачище в кърджалийското село Сипей / netinfo

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес в столицата с Министър-председателя Бойко Борисов за проблема с финансирането на укрепителните дейности  на свлачищата  в с.Сипей. До петък лично премиерът ще каже какво ще бъде решението на правителството, съобщиха от пресцентъра на община Кърджали.

На срещата са присъствали финансовият министър Владислав Горанов , народният представител Ердинч Хайрулла, кметовете на с.Сипей и с.Солище.    Инж.Азис е поканил на срещата и депутатката Цвета Караянчева, която не е успяла да присъства заради други ангажименти.

Кметът е връчил на премиера цялата налична документация за Сипей – докладните с искания на  средства за укрепителни дейности, становището на екипа от Минно-геоложкия университет, проекта, решението на ОбС-Кърджали, подкрепящо проекта, декларацията на ОбС-Кърджали с настояване да се помогне на потърпевшите от свлачищата райони, подписката на жителите на Сипей с настояване за съдействие , снимков материал от района.

Борисов е обещал до петък лично да се обади за взетото решение за отпускане на средства за възстановяване на щетите от свлачищните процеси в с.Сипей.