Основната версия за убийството в Борисовата градина – свързана с личен мотив
Основната версия за убийството в Борисовата градина – свързана с личен мотив / снимка: БГНЕС, архив
Основната версия за убийството в Борисовата градина – свързана с личен мотив
80223
Основната версия за убийството в Борисовата градина – свързана с личен мотив
  • Основната версия за убийството в Борисовата градина – свързана с личен мотив

Продължава разследването на убийството на 16-годишното момче, което беше открито вчера по обед в столичната Борисова градина. Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по случая, което все още се води срещу неизвестен извършител. Основните версии за убийството са свързани с личен мотив.

Продължава разследването на убийството на 16-годишния Георги

Разследващите изясняват всичко около обстоятелствата и часа на убийството, което вероятно е станало малко преди 12 ч. вчера, когато 16-годишният Георги е намерен от своя приятелка в парка. Все още няма заподозрян извършител, както и ясен мотив за нападението.

Главният прокурор Сотир Цацаров обаче заяви, че разследващите основно проверяват версии, свързани с убийство от лични подбуди: „Всеки може да мине оттам в 12.00 часа. Освен всичко друго е въпрос на мотив - дали е хулигански или личен. Да приемем, че една или основните версии са свързани преди всичко с личен мотив".

16-годишният Георги намушкан заради любовна драма?

Главният прокурор коментира още и липсата на камери в тази част на Борисовата градина: „Охраната на обществения ред и видеонаблюдението е в компетентността на Столична община. При всички случаи това е проблем, който се разглежда заедно с всички други, свързани с механизма на извършване на престъпление".

Цацаров отказа повече подробности по случая с аргумента, че има опасност така да повлияе на разследването. Той заяви единствено, че убийството на тийнейджъра се разследва с пълния капацитет на МВР и прокуратурата.

Междувременно разпитите на приятели и познати на момчето продължават. Те се провеждат със съдействието на психолози от ДАЗД и в присъствието на родителите на учениците. По неофициална информация Георги е имал среща с двама свои приятели на мястото, където малко по-късно е намерен и той лично е изпратил SMS на приятелката си, че е ранен. Момичето пристига в парка около 12.00 часа и незабавно подава сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на „Спешна помощ" обаче единствено констатира смъртта на младежа.