Награди за изпълнители на Вокално студио за поп и джаз „Икономов”
Награди за изпълнители на Вокално студио за поп и джаз „Икономов” / netinfo

Изпълнители от Вокално студио за поп и джаз „Икономов” при Възрожденско читалище „Зора-1866” участваха в Национален фестивал на руската песен и танц „Хотят ли русские войны” в гр. Шумен. Възпитаниците на вокалния педагог Вили Икономов – Аделина Радева, Кристин Тодорова и Дани Стойнов пяха на една сцена с деца от Разград, Силистра, Ловеч, Сливен, Созопол, Попово, Полски Тръмбеш, Перник  и Шумен.

В първа възрастова група /до 12 г./ първата награда се връчи на Аделина Радева. Другото първо място отново е за русенската школа - Кристин Тодорова получи призовото място в групата до 15 годишна възраст. В същата възрастова група, но с втора награда бе отличен Дани Стойнов. И тримата изпълнители на Вили Икономов са ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”- Русе.

Организатори на проявата са Община Шумен, Младежкия дом и Федерацията за приятелство на народите на Русия и ОНД. В състава на журито, което оценяваше участниците във фестивала беше и генералният консул на Русия, г-жа Татяна Грушко. Поздравителен адрес към организаторите и участниците във фестивала е получен от министъра на културата Вежди Рашидов.