Исторически триумф на Черно море за Купата след обрат над Левски
Исторически триумф на Черно море за Купата след обрат над Левски / източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Отборът на Черно море постигна исторически успех, побеждавайки Левски във финала в турнира за Купата на България с 2:1 след 120 минути игра. Така варненци спечелиха първата си Купа на страната и през новия сезон ще участват в европейските клубни турнири заедно с отборите на Лудогорец, Берое и Литекс, съобщава Gong.bg

Двубоят, който се игра пред повече от 15 000 зрители на стадион "Лазур" в Бургас, премина през редица обрати, но в крайна сметка двата тима не успяха да излъчат победител в редовните 90 минути, за да се стигне до две продължения, в които отборът на Никола Спасов дочака своя звезден миг.

Освен футболните достойнства на двата тима, зрителите видяха още множество интересни ситуации пред двете врати, както и два червени картона. Първо от игра за втори жълт картон малко преди почивката бе отстранен Стенио, а в заключителните моменти на двубоя Веселин Минев от Левски също бе изгонен.

Така в третия си опит да спечели Купата, отборът на Черно море успя да завоюва трофея, който му осигури място в квалификационните кръгове на Лига Европа през лятото.