Дискусия за същността на адвокатската професия проведе клуб Юрист
Дискусия за същността на адвокатската професия проведе клуб Юрист / netinfo

Клуб “Юрист” проведе своята поредна инициатива под формата на обществена дискусия на тема “Същност и предизвикателства на адвокатската професия” в Областния информационен център – гр. Русе.

Водещи на събитието бяха председателят на Клуб “Юрист” – Пламена Господинова и заместник-председателят – Браян Златев. В рамките на дискусията представителите на клуба запознаха присъстващите със същността на адвокатската професия, с основния закон, който я регламентира – Закон за адвокатурата (ЗА), както и с Етичния кодекс на адвоката.

По време на самото събитие лекторите разясниха на аудиторията каква е процедурата, по която едно лице може да придобие качеството на адвокат, както и въпроси като “Какви са правата и задълженията на адвоката?”, “Какво всъщност представлява адвокатската дейност?”, “Какви са отношенията между адвокат и клиент?” и друг

Дискусията има за цел да подчертае необходимостта от популяризиране на адвокатската професия в обществото и информирането му за нейната огромна обществена значимост.

Специален гост на самото събитие беше адвокат Петър Николов от Варненската адвокатска колегия и възпитаник на Юридическия факултет на Русенския университет Ангел Кънчев.

 

Клуб “Юрист”е учреден през месец април 2014 г. Главната цел на Клуба е да активизира младите хора в обществото, да насърчи тяхната инициативност и отговорност към общността, да обедини настоящите и бъдещи членове на Клуба с интереси в областта на правото.