Никола Груевски нарече страхливци всички, които го критикуват
Никола Груевски нарече страхливци всички, които го критикуват / снимки: БГНЕС, архив

Унищожихме една от най-опасните терористични групи на Балканите. Операцията бе проведена по един високопрофесионален начин. Това каза македонският премиер Никола Груевски по време на първата си публична изява след въоръжения сблъсък в района на Куманово, който продължи 28 часа.

Най-малко 14 терористи са убити край Куманово

Той нарече страхливци журналистите и политиците, които са изразили съмнения и критики относно професионализма при полицейската операция. „Искам да изпратя и следното послание: Всеки, който иска да нанесе щети на държавата, ще приключи като тази терористична група”, заяви още Груевски по време на изявлението си в сградата на правителството в Скопие.

Груевски потвърди информациите, че при акцията са загинали 8 полицаи, а други 37 са ранени и че в района са открити телата на 14 терористи, а други 30 са се предали. Според него „осемте загинали полицаи са спасили живота може би на над 8000 души”.

„Голяма част от терористите са хора, които са участвали в нападението в Гошинце (Нападението срещу полицейското управление на македонско-косовската граница преди месец, бел.ред.). Но част от тях са действали и в Близкия Изток. Те се смятат за една от най-опасните терористични групи на Балканите. Една от целите на нападението бе дестабилизация на Македония”, посочи Груевски. „Македония има сили да продължи напред и никой няма да я отклони от стратегическата й цел”, добави той.

След масирана акция и престрелки разбиха терористична група в Куманово

„Това не е македонско-албански конфликт, а битка на онези, които не пожелават нищо добро на държавата. Това вреди на всички”, каза още той. Според него „полицейската операция е била извършена по един високопрофесионален начин с прояви на висок патриотизъм и героизъм от страна на служителите на реда”.

До този момент нямаме информация за жертви сред цивилното население, каза още той.

Източник: БГНЕС

Никола Груевски нарече страхливци всички които го критикуват
netinfo