Бебето, което беше пребито от акушерка, вече е в стабилно състояние
Бебето, което беше пребито от акушерка, вече е в стабилно състояние / снимка: sxc.hu
Бебето, което беше пребито от акушерка, вече е в стабилно състояние
79385
Бебето, което беше пребито от акушерка, вече е в стабилно състояние
  • Бебето, което беше пребито от акушерка, вече е в стабилно състояние

Бебето, което преди дни бе прието в болница след побой, нанесен му от акушерка, вече е в стабилно състояние и без опасност за живота. Това съобщиха за Дарик от „Токуда", където новороденото е настанено. То ще остане за наблюдение в лечебното заведение.

4-дневно бебе в тежко състояние след побой от акушерка в частна болница

Преди дни по време на нощно дежурство в столичната болница „Софиямед" една от акушерките, които се грижат за бебетата в неонатологията - Емилия Ковачева, е нанесла удари по главата и тялото на новороденото с ръце и със стъклено шише.

„Детето постъпва в 20:30 ч. на 18 април в тежко състояние и започва най-важната част - диагностичното уточняване, т.е. стигането до диагноза и какъв е проблемът, за да бъдат предприети максимално бързо всички реанимационни и терапевтични дейности. Става дума за медицински екипи под ръководството на отделението по Неонатология", обясни Боряна Маринкова, говорителя на „Токуда".

Тя допълни, че диагнозата се постига доста бързо, благодарение на симбиоза между Неонатология, Образна диагностика, Неврохирургия, Неврология и Клинична лаборатория.

„Диагнозата е тежка черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив и мозъчен оток. Вследствие, на което започва консервативно, напълно неинвазивно, щадящо лечение за бебето", уточни тя.

„Радваме се, че 10 дни след раждането си бебето вече е в стабилно състояние и без опасност за живота", каза още за състоянието на детенцето говорителят на „Токуда".

Бебето остава за интензивно наблюдение в Неонатологията и основната цел на екипа е да бъде преодолян и минимализиран рискът от последици за здравето и качеството на живота му.