Благотворителен концерт събира средства за болно момче
Благотворителен концерт събира средства за болно момче / плакат: организатори

Благотворителен концерт събира средства за 13- годишния Любчо, който страда от детска церебрална парализа. Организатор на акцията е Любомир Филипов, който изучава информационни технологии в СОУ „Емилиян Станев” във Велико Търново. Ученикът разбрал за  тежката съдба на съименика си от София през миналата година.

„Прочетох, че майката и бащата на момчето са били пометени на пешеходна пътека от пиян шофьор, който днес се разхожда спокойно на свобода. Тогава жената е била бременна с Любчо. От удара умира по пътя за болницата, а детето се ражда с липса на кислород и развива детска церебрална парализа. Бащата умира седем месеца по- късно без да разбере, че има син”, разказа Любомир Филипов.

Трогнат от историята на детето, той организира благотворителен концерт в читалище „Искра” в старата столица още през миналата година. Акцията, подкрепена и от Руслан Мъйнов, е събрала 2400 лв. за лечението на Любчо. Средствата са били прибавени към общата дарителска сметка и детето заминало за Варшава, където е подложено на операции и рехабилитация. Вече успява да се задържи на краката си, но стъпките все още са трудни за него.

„Необходимо е лечението да продължи, защото има много голям шанс да проходи. Затова организирам по- голям концерт в търновския театър. Ще се включи лейбъл 062, със специалното участие на NDOE, F.O & NNZ и Боби Кинта, каза Любомир.

Благородната акция ще се проведе на 7 май, четвъртък, от 18 ч. в МДТ „Константин Кисимов”. Препоръчителният вход е 5 лв. Организаторът призовава търновците да не протягат ръка само по празниците и да помогнат на Любомир Еленков.