Доказано: Повече секс = по-добра заплата
Доказано: Повече секс = по-добра заплата / Thinkstock/Getty Images

Служителите, които правят секс 2-3 пъти седмично, са с 4,5 процента по-добре платени от останалите си колеги, установиха британски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

До какво води липсата на секс?

Проучването е било осъществено от екип на университета "Англия Ръскин" и е обхванало 7500 души. По-добре платени били и служителите със здравни проблеми, но останали сексуално активни. Те печелели с 1,5 процента повече, в сравнение с хората с подобни заболявания, но които избягвали секса.

Митовете за секса, в които упорито вярваме

Според ръководителя на изследването д-р Ник Дридакис по-малките заплати били свързани с по-малко практикуван секс и обратното - повишената сексуална активност водела до по-добро заплащане. По мнението на специалистите, колкото по-щастливи са служителите в личния си живот, толкова по-продуктивни и успешни се оказват на работното място. А това се материализира и в по-добро заплащане.

237 причини да правим секс

При липса на задоволеност от личния живот се проявяват признаци на самотност, на социална несигурност и на депресии. А всички тези фактори се отразяват отрицателно върху производителността на индивида.

Източник: БТА