Учебниците на децата са пълни с недоразумения
Учебниците на децата са пълни с недоразумения / снимка: БГНЕС
Учебниците на децата са пълни с недоразумения
79288
Учебниците на децата са пълни с недоразумения
  • Учебниците на децата са пълни с недоразумения

В учебниците на децата ни  има големи недоразумения, за които непрекъснато сигнализират както учители, така и родители. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев.

По думите му е въпрос на време учебниците и помагалата, по които в момента учат българските ученици, да отпаднат.

Първолаците вече ще сричат и текст за софийското метро

Министърът посочи още, че ведомството още няма твърдо решение за това дали  25 май да бъде учебен ден, но по-вероятно е да се учи и да има занятия.

По думите на Тодор Танев учебниците имат нужда от смяна. „Действително има големи недоразумения. Ние ще се отървем от тези учебници, това го гарантирам. Не защото съм аз, дори ще бъде следващ министър, но рано или късно те ще си отидат. По-добре рано, отколкото късно. Това може да стане анблок, за да стане истински, за да има истински нови, като за 21 в. в стандарти. Предният закон беше писан 1991 г. Тогава не само интернет нямаше, но и компютри почти нямаше. Очевидно е, че смяната е започнала, и е започнала на места ад хок”, коментира министърът.

Учебниците на децата ни са пълни с грешки

Тодор Танев подписа Споразумение с директора на Националния център за информация и документация Ваня Грашкина за сътрудничество.

То ще се състои в това граждани на Република България, които упражняват професия, която у нас не е регулирана, но в други държави е, да не трябва да минават през всички административни процедури.

Грашкина обясни, че вече за издаване на удостоверение за професионална квалификация, заявления  може да се подават само в една от двете институции.