Летни ремонти по „Хемус и „Тракия ще затрудняват движението
Летни ремонти по „Хемус и „Тракия ще затрудняват движението / снимка: БГНЕС
Летни ремонти по „Хемус" и „Тракия" ще затрудняват движението
79188
Летни ремонти по „Хемус" и „Тракия" ще затрудняват движението
  • Летни ремонти по „Хемус" и „Тракия" ще затрудняват движението

Въпреки призива на премиера Бойко Борисов към българите да прекарат лятната си почивка на Черно море, движението по автомагистралите „Хемус" и „Тракия" ще бъде затруднено през цялото лято, заради предстоящите ремонти.

Това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, след като правителството одобри отпускането на до 100 милиона лева за основен ремонт на общо 80 километра, които обхващат критичните участъци от двете магистрали.

Борисов зове българите да прекарат отпуските си у нас

Ще бъдат ремонтирани и всички мостови съоръжения по двата основни пътя, а до края на годината ще бъде завършен ремонтът на виадуктите Бебреш и тези при 61-ви и 67-ми километър на Тракия.

Ремонтите по двете магистрали започват поетапно и ще продължат през цялото лято, като за целта ще бъде въведена временна организация на движението, обясни министър Павлова.

Участъците от магистрала „Тракия", които ще се ремонтират, са: от пети до 10 километър; от 60-ти до 90-ти километър; от 119 до 134 километър. По магистрала „Хемус" ще се ремонтират четири участъка в направлението Шумен-Варна. Цялостният ремонт на тези пътни участъци включва и рехабилитация на пътната основа, каза регионалният министър.

Държавата дава пари за ремонт на участъци от „Хемус" и „Тракия"

По протежението на около 100 километра от двата аутобана ще бъдат ремонтирани мостовите съоръжения. Ще се ремонтират включително делатационни фуги, отводняване, пътна маркировка, пътни знаци и мантинели, каза още Лиляна Павлова.

Един от опасните мостове - край Елешница, Софийско, ще бъде укрепен и обновен, като ремонтът му ще струва около 4 млн. лв.