Борисов зове българите да прекарат отпуските си у нас
Борисов зове българите да прекарат отпуските си у нас / снимка: БГНЕС
Борисов зове българите да прекарат отпуските си у нас
78947
Борисов зове българите да прекарат отпуските си у нас
  • Борисов зове българите да прекарат отпуските си у нас

Туристическият бранш "да седне и да си поговори" как да се повиши интересът на хората да почиват у нас. Препоръката дойде по време на блиц-контрола в парламента от премиера Бойко Борисов. Призован да действа по примера на Ангела Меркел, министър-председателят помоли хората да остават в България по празниците.

Борисов: Само за кърменето в мола не ме е питал някой

Премиерът Бойко Борисов първо отбеляза, че проблемът е сериозен, след това риторично попита колко хиляди българи се отправят към Гърция и Турция по празниците. Последва нов въпрос от премиера: „Туристическият бранш няма ли интерес да направи цени и обслужване и качество на храните, алкохола, на всичко, което касае един туристически бранш - чадъри, фотьойли или каквото и да било, за да върне тези по 50 000-60 000 автомобила на КПП-тата, които отчитаме по празниците, да не говорим за летния сезон".

Последва реакция от страна на патриотите. Полина Карастоянова поиска от премира Бойко Борисов да почерпи опит от германския канцлер Ангела Меркел и както тя се е обърнала към германците с призив да останат в родината си за празниците, това да направи и той.

Ангелкова: Чака ни труден летен сезон, но да не драматизираме

Реакцията на министър-председателя дойде светкавично. „Ползвам трибуната на парламента, за да се обърна към всички български граждани да прекарат отпуските си в България. Призовавам и депутатите, и министрите също почивките си да ги изкарат в България, защото ако си направите една справка, може да се окаже, че голяма част от депутатите не са почивали в България. Така че призивът ми е и към вас, и към министрите, и към всички нас", обърна се министър-председателят към хората от трибуната на Народното събрание.

На финала Борисов призова и туристическият бранш да отговори с добро обслужване и високо качество, за да може хората да предпочетат да останат тук, а не да пътуват до Гърция или Турция по празниците.