Борисов: Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой
Борисов: Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой / снимка: БГНЕС
Борисов: Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой
78908
Борисов: Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой
  • Борисов: Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой

Премиерът си спомни за среща с банкера Цветан Василев през юни м.г. Двамата се видели в дома на Борисов в Банкя, след като банкерът многократно отправял молби да разговарят във връзка с проблемите около КТБ. За тази среща Цветан Василев разказва в последното си интервю, където твърди, че Борисов и лидерите на управляващите партии по това време, избягали от отговорност, след като той ги предупредил за задаващата се катастрофа. Премиерът се яви в Съдебната палата като свидетел по делото срещу бившия шеф на НРС Кирчо Киров. „Аз понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал некой". С тези думи той отговори на въпроса дали очаква да бъде привикан и по делото за КТБ.

За разлика от бившия премиер Сергей Станишев, който вчера свидетелства по същото дело във Военния съд, днес Борисов припомни с ясни детайли срещата си с Василев в Банкя:

„Месеци наред беше: Моля ти се, моля ти се да се видим! Моля ти се, моля ти се, моля ти се да се видим! Накрая му казах: Добре, ела в Банкя! Мен ме наблюдават. Тогава знаете, че публично и многократно казвах, че следят къщата ми ордите на Бареков всяка сутрин пред дома ми, разболяха детето ми... Но той искаше да се видим. Казах: Заповядай! Той влезе с колата в гаража. Това е криминалният случай. Кое е криминално, бе, г-н Василев?! Аз насила ли ви доведох в моя дом? Що за интереси са това всеки да дойде в Банкя? Като дойде в Банкя, все едно вече е цунал папата по...", коментира Борисов.

Премиерът заяви, че по време на въпросната среща Цветан Василев му се е извинил за всичко причинено. Премиерът коментира и медийните обвинения на банкера, че той и останалите лидери на основните политически сили са пренебрегнали предупрежденията му и са избягали от отговорност.

Според Борисов за кризата с банката вина имат главно бившият премиер Пламен Орешарски и финансовият министър тогава Петър Чобанов.

„Ако аз бях премиер, Цветанов министър и Дянков министър, това никога нямаше да се допусне да стане".

Борисов използва възможността чрез медиите да призове Цветан Василев да се върне в България като заяви, че ако се налага, за да гарантира сигурността му, той лично ще го чака на границата.