Нови взривове в Иганово
Нови взривове в Иганово / снимки: БГНЕС
Кметът на с.Иганово Стефан Данчев
79158
Кметът на с.Иганово Стефан Данчев
  • Кметът на с.Иганово Стефан Данчев

Нови взривове са чути тази сутрин в завода на ВМЗ в Иганово. Първи пазачите са забелязали дима и са сигнализирали на спешния телефон.

Сигналът е получен на телефон 112 в 7.11 ч., съобщи за Дарик говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев.

В склада се съхраняват термобарични глави за ракети. По първоначална информация покривът е изхвърчал във въздуха, вижда се пушек.

В Иганово се запалила продукция, оцеляла от предишния взрив

На мястото са изпратени три екипа на пожарната, които са на 2 км от мястото на пожара.

Взривовете са по-слаби от тези, които избухнаха на 21 март, съобщи за Дарик кметът на карловското село Стефан Данчев.

По думите му в момента в завода няма никой, защото работниците са почивали за Великден и все още не са започнали работа. Хората са уплашени, няколко ромски семейства вече са напуснали Иганово и са отишли при свои близки в съседните села.

Учениците от началното училище в селото са разпуснати да се приберат вкъщи, допълни кметът на Иганово.

В Община Карлово е свикан кризисният щаб, организирани са автобуси да евакуират хората при нужда, съобщиха за Дарик от общината.

Разследващите проверяват какво е довело до повторните взривове в района, съобщава Нова телевизия. БНТ съобщи, че по предварителна информация взривовете са в нереботещ склад.

Нови взривове в Иганово
netinfo

Безмоторни самолети ще огледат терена на взривовете в Иганово

Затворен за движение е път I-6 София - Бургас при сeло Иганово, в област Пловдив, поради взривили се складове в района, съобщиха от пресцентъра на Агенцията „Пътна инфраструктура”. Органите на „Пътна Полиция” насочват трафика по обходни общински пътища.

На 21 март мощни експлозии разтърсиха складове за боеприпаси на производствената площадка на ВМЗ Сопот в село Иганово. Взривовете избухнаха пред цех за снаряди към 19.40 ч., който се намира на около 2 км от населеното място. При инцидента нямаше загинали и пострадали.

До момента основната версия на прокуратурата за взрива през март е, че пожар е предизвикал експлозията. Предстои да се установи как обаче е възникнал той.

В складовете се съхраняват всякакви видове боеприпаси и готова военна продукция.