Десислава Атанасова: Комисията „КТБ няма да се превръща в реалити
Десислава Атанасова: Комисията „КТБ няма да се превръща в реалити / снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната комисия за разследване на казуса „КТБ" Десислава Атанасова е категорична, че тя не трябва да се превръща в реалити формат, да излъчва или да задава въпроси в реално време по интернет.

Атанасова посочи пред БГНЕС, че до този момент подобно предложение не е обсъждано в комисията и не е предлагано от нито един член на комисията, а идва единствено от медиите.

Радан Кънев: КТБ не е била банка

Те сякаш търсят по-скоро жълтината и ваденото на ексклузивна новина, че ще заседаваме в чужда държава или ще осъществяваме някакви връзки чрез интернет технологии, коментира Атанасова.

В началото на вчерашното заседание тя заяви, че при нея е пристигнало писмо от адвоката на Цветан Василев, който твърди, че клиентът му е готов да бъде изслушан от комисията, но Атанасова обяви, че комисията е открита и Василев може да присъства на всяко заседание, на което прецени.

Пеевски: Цветан Василев да не се страхува от мен и да се върне в България

"Комисията работи съвсем прозрачно, присъстват всички медии и думата е получил всеки, който е поискал, включително от неправителственият сектор", повтори Десислава Атанасова.

Цветан Василев - готов да бъде изслушан в Комисията "КТБ"

Тази комисия изследва факти, данни и обстоятелства за дейността на държавните органи около казуса с Корпоративна търговска банка, посочи Атанасова. "Ако има повод, по който Цветан Василев може да ни даде информация за държавните органи, може да го направи и писмено, ако не желае да присъства. Няма да пътуваме в чужбина или където и да било", категорична бе тя.