Пеевски: Цветан Василев да не се страхува от мен и да се върне в България
Пеевски: Цветан Василев да не се страхува от мен и да се върне в България / снимка: БГНЕС, архив
Пеевски: Цветан Василев да не се страхува от мен и да се върне в България
78939
Пеевски: Цветан Василев да не се страхува от мен и да се върне в България
  • Пеевски: Цветан Василев да не се страхува от мен и да се върне в България

Депутатът Делян Пеевски призова банкера Цветан Василев „да си отвори всички сейфове" и да се върне в България, за да обясни пред властите за скандалите около КТБ.

В началото на седмицата Василев даде интервю от Белград и обясни, че е оставил показания пред двама нотариуси в страни от Западна Европа. В изповедите си за политическия елит Цветан Василев твърди, че разкрива сделките между високите етажи на властта. Условието показанията да излязат на светло е смъртта на Цветан Василев.

Междувременно в кулоарите на парламента Делян Пеевски успокои Василев, че не трябва да се страхува от него.

„По-ровен човек от мен няма в тази държава", допълни още Пеевски.

Депутатът от ДПС заяви, че банкера Цветан Василев „претопля стари манджи" с интервюто си от началото на седмицата и изброените срещи с политици дни преди скандала с КТБ.

„Той твърдеше това нещо още преди година и това е проверено - претопля едни стари манджи в момента. Според мен г-н Василев се опитва отново да отклони вниманието и да наелектризира спора между мен и него. Нямаме спор. Да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи по едно евро. Няма за какво да се притеснява от мен. Не ме плашат тези неща, които той пази в сейфове. Да не се притеснява, да отваря всички сейфове, да се върне в България и да отговори на всички въпроси. Аз съм толкова пъти проверяван вече, да ме проверяват, колкото искат - по-ровен човек от мен няма в тази държава", добави Пеевски.