НПО-та и лекари обсъдиха взаимодействието помежду си
НПО-та и лекари обсъдиха взаимодействието помежду си / снимка:Областна администрация

Работна среща с представители на доставчици на социални усллуги и общопрактикуващи лекари се проведе в областна администрация. Целта беше да се обсъди подобряването на взаимодействието между двете страни. В разговорите се включиха заместник областният управител Станимир Станчев, председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Русе д-р Орлин Кожухаров, общопрактикуващи лекари от русенска област, както и ръководители и специалисти от неправителствените организации Сдружение „Дете и пространство”, „Еквилибриум”, КАРИТАСРусе и Сдружение РАЛИЗ.

В края на срещата бяха взети следните решения:

1. Установяване на практика за провеждане в началото на всяка календарна година работна среща между представители на общопрактикуващите лекари и доставчиците на социални услуги в Област Русе за обсъждане на актуални за съвместната им работа въпроси.

2. В случай на необходимост от споделяне на информация между общопрактикуващите лекари и доставчиците на социални услуги, същата да се предоставя за ползване от конкретните заинтересовани лица чрез Областния управител на Област Русе.