Баш мечките спечелиха 3х3 баскетболната лига във Велико Търново
Баш мечките спечелиха 3х3 баскетболната лига във Велико Търново / снимка: личен архив

Близо пет часа продължи директната битка за медалите в тазгодишното издание на 3х3 баскетболната лига във Велико Търново. В крайна сметка в залата по баскетбол на стадион „Ивайло” ликува отборът на „Баш мечките”, индивидуалният приз за най- добър състезател на финалите взе Антонио Станков от „Феърплей”.

Финиширалите първи в редовния сезон „Баш мечки”- Явор Маринов, Стилиян Димитров, Митко Митков и Максим Алексиев, мачкаха здраво и в битката за отличията. На четвъртфиналите те елиминираха „Без потенциал” с 2:0 победи, „Змейовете” удариха „Г.О. Баскет” с 2:1, „Турбо Галфони” срази „Атач” с 2:0, със същия резултат „Феърплей” отстрани „Гочита”. На полуфиналите 2:0 „Баш мечките” сразиха „Турбо Галфони” с 2:0, същото направи миналогодишният първенец  „Феърплей” със „Змейовете”.

В спора за първото място „Баш мечките” се наложиха над „Феърплей” с 2:0 /15:9 и 16:8/. За финалиста играха Пламен Илиев, Антонио Станков, Георги Иванов и Мартин Цонев.
Трети се подредиха „Турбо Галфони” в състав Евгени Василев, Стефан Млъзев, Георги Павлов и Иван Чолаков, справили се със „Змейовете” с 2:1 победи /14:3, 14:15 и 15:9/.
MVP на редовния сезон стана Данаил Киров от „Атач”, завършил с 6.86 точки средно на мач (254 точки от 37 мача). Достойни Втори трети са Стилиян Димитров с 6.59 т. и Антонио Станков с 6.46 т.

Конкурсът за умения бе спечелен от Явор Маринов от „Баш мечките”, постигнал най- добро време от 24 секунди и заслужил приза. В надпреварата по стрелба от зоната за трите точки победител стана Антонио Станков от „Феърплей”.