Обновяват пет детски градини в община Плевен
Обновяват пет детски градини в община Плевен / dariknews.archive

Пет детски градини в община Плевен ще бъдат обновени по проект, реализиран от местната управа. Партньор на Общината е Българо-норвежкото дружество. Две от детските градини са в общината, а останалите три на територията на град Плевен. Общата стойност на проекта е над 230 000 евро.

Това обявиха пред медиите от екипа на проекта на пресконференция по повод началото на дейностите.

Детските градини, които ще бъдат ремонтирани, са ЦДГ „Вит" в село Дисевица, ОДЗ „9-ти май" в град Славяново, и в Плевен - ЦДГ 12 „Ралица", ОДЗ 6 „Незабравка" и ОДЗ „Първи юни". В изброените детски заведения ще бъде подменена дограма, подови настилки, на места изградени нови детски атракциони, освежаване на дворните пространства и т.н. В някои градини ще бъде доставено ново оборудване.

Целта на проекта е да подпомогне подготовка за училище на деца в уязвимо положение на възраст от 3 до 6 години като им бъде подобрен достъпът до качествени предучилищни образователни и социални дейности.

В рамките на проекта ще бъдат назначени и трима ромски медиатори, които ще имат ангажимента да обхванат децата от възрастовата група 3-6 години и да спомогнат за тяхното приобщаване към връстниците им.

Дейностите по проекта трябва да приключат до края на април 2016 година.