Подписка онлайн „Да запазим ТЕЦ Сливен за нуждите на гражданите”
Подписка онлайн „Да запазим ТЕЦ Сливен за нуждите на гражданите” / Дарик Сливен, Архив

Подписка в защита на Топлофикация Сливен вече събра близо 200 подписа. Петицията изтъква, че промените в Закона за енергетиката поставят под заплаха съществуването на ТЕЦ - Сливен.

Без отопление през зимните месеци могат да останат 12 300 битови, 76 бюджетни и стопански потребители. Голяма част от обществените сгради в Сливен са топлофицирани, в това число 30 детски и учебни заведения, 8 болници и поликлиники, 3 детски социални домове, 35 стопански и бюджетни дружества. Без работа ще останат над 200 души, техните семейства ще бедстват.

Настоява се да бъдат предприети законови мерки за запазване на Топлофикация - Сливен, а компетентните органи да се заемат с обсъждане на възможността ел. енергията, произвеждана от ТЕЦ - Сливен да се изкупува на местно ниво, за нуждите на жителите на Сливен.

Всеки, който желае да подкрепи петицията, може да го направи на адрес: http://www.peticiq.com/112645

В коментарите под подписката хората пишат: „Сливналии имат социална придобивка, която не желаят да пропилеят! Подкрепям и се включвам активно в подписката!Това е геноцид спрямо намаляващото население на Сливен! Да лишиш болници, детски градини и домакинства от топлина и топла вода е престъпление спрямо целия град! Нима живеем по европейски, та ни обясняват за европейски директиви !! Предлага се саниране за енергийна ефективност а спират топлоподаването -КАКВО Е ТОВА ?????? Не съм против санирането, но то коства много по-скъпо от топлопадаването на цял град!”; „Как е възможно това да се случва? В кой век живеем?Защо не спрат парното на парламента?”; „Подписах я,защото е важно за хората да имат отопление,важно е за работещите там да не останат без работа и ми писна да гледам как съсипват града ни и го разпродават и унищожават.”