Номинираната за „Икар“  Радина Думанян:  Театърът е усещане и...
Номинираната за „Икар“ Радина Думанян: Театърът е усещане и... / снимка: Виктор Кадири, Дарик радио Пловдив
Радина Думанян за Театъра и ...
78858
Радина Думанян за Театъра и ...
  • Радина Думанян за Театъра и ...

Театърът е и усещане, и чувства, и още много неща между това, което виждат зрителите и това, което се случва всъщност. Това каза пред  Дарик  младата пловдивска актриса Радина Думанян, която е сред номинираните за дебют на тазгодишните театрални награди „Икар“.

Сред колегите си от Пловдивския театър тя вижда съмишленици, с които иска да работи, да се развива и да се учи. Уважава всички - от хората, които поддържат хигиената до директорския екип.

Ролята й на домашната помощница Матилда от „Чиста къща“ й помага да вижда хубавите неща в живота. “Това е изключително светла личност. Бодра, жизнерадостна, витална и може да даде надежда и на най-отчаяния човек!“ , казва Радина за персонажа си в спектакъла по Сара Раул.

За участието си в „Евридика в подземния свят“, където представя част от общия образ на т.нар. камъни, Радина споделя, че е получила много ценен опит. Най-желан за нея обаче остава образът на Медея, който определя като кулминационна точка в драматургията.

 

По думите й, за да станеш актьор, трябва достойнство и характер."Трябва да сме здраво стъпили на земята и в същото време да носим тази вяра и наивност, която е необхoдима, за да може един актьор да твори. Ние, младите, вярвам, че можем да променим нещо в театъра. Могат да се направят спектакли, които да излязат извън рамките на сцените, тъй като всяко пространство е театър“, каза още Радина Думанян.

Цялото интервю с нея можете да чуете в прикачения файл.