Парк Езеро става чудно място
Парк Езеро става чудно място / netinfo

Община Бургас подготви мащабен проект за реконструкция на неговата територия с внасяне на разнообразни атрактивни функции, при наличието на съществуваща алейна мрежа и богато озеленяване. Той е изготвен като част от пакета "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014-2020". Ще се кандидатства за европейско финансиране.
Концепцията на проекта е свързана със запазване компактността и целостта на територията чрез правилно балансиране на отделните площи, функции и активности.
Предвижда се максимално запазване на наличната декоративна растителност, както и внасяне на нови видове. Изготвена е схема на всички видове движение в парка, като автомобилният достъп е сведен до най-необходими трасета и обекти за обслужване.
Алейната мрежа ще има новоизградени пешеходни връзки и велосипедни трасета. Те ще се така обособени, че да не се сблъскват коли, пееходци и колоездачи.
Паркът ще е с 3 основни входа. В него ще има розариум, подземен паркинг, лабиринт с детски кът, алеи с места за отдих, детска площадка, зона за пикник, спорт на открито - скейт парк, зона за свободно пуснати кучета, рехабилитационно-възстановителен център с понита, паркинг с контролиран достъп.